Kalebodur'dan eskiz kültürünün gelişimine destek

kalebodurdan-eskiz-kulturunun-gelisimine-destek--22062002

Kalebodur'dan eskiz kültürünün gelişimine destek

Türkiye’de, hayata geçirdiği projelerle mimarlık kültürünün gelişmesine önemli katkılar sağlayan Kalebodur, bu kez de eskiz kültürünün gelişmesine destek için “Kalebodur’la Eskiz Yarışması” düzenliyor. Eserlerin son hali kadar önemli olan eskiz konusundaki yarışmanın amacı ise, bu alanda yeteneği ve üretimi olan tasarımcıları öne çıkartmak.

Kalebodur, 18 Haziran’da başlattığı “Kalebodur’la Eskiz Yarışması” ile bu alanda yeteneği olan tasarımcılara kendilerini gösterme fırsatı sunuyor. Marka, yarışma kapsamında, herkesi projelerinde yaptıkları eskizlerini, seyahatlerinde yaptıkları serbest el çizimlerini, toplantı ve telefon konuşmaları sırasında yaptıkları karalamaları #kalebodurlaeskiz hashtag’i ile paylaşmaya davet ediyor.

Tasarımcıların en öznel dışavurumlarından biri olan eskiz yapma kültürüne katkı sağlamak ve bu konudaki yetenekli tasarımcıları öne çıkartmayı hedefleyen yarışmanın son başvuru tarihi 30 Temmuz 2020. Jüri üyeleri Gönül Ardal, Ömer Selçuk Baz, Kerem Erginoğlu, Cem İlhan, Sinan Kafadar, Pelin Özgen ve Aydan Volkan’dan oluşan yarışmaya katılımcılar, diledikleri konuda ve diledikleri kadar eskiz ile katılabilirler.

Yarışmanın sonunda birinci olana katılımcı, MasterClass (https://www.masterclass.com/) adresindeki online derslere 1 yıllık sınırsız erişim hakkı, ikinci olan da çizim kalemi ile ödüllendirilecek. Yarışmada Seçici Kurul tarafından Eşdeğer Mansiyon Ödülü’ne layık görülenler ise, Atölye Kale ürünlerinden sürpriz hediyeler kazanacak.

“Kalebodur’la Eskiz Yarışması”nın katılım ve teslim şartları ile takvimi ise aşağıdaki gibidir;

Katılım şartları:

  • “Kalebodur’la Eskiz Yarışması”, mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı, şehir ve bölge planlama bölümlerinde eğitim gören ya da bu bölümlerden mezun kişilerin katılımına açıktır.
  • Katılımcılar için yaş sınırı yoktur.
  • Katılımcılar diledikleri konuda ve diledikleri kadar eskiz ile yarışmaya katılabilir.
  • Ahlaka aykırı, pornografik içerikli veya herhangi bir siyasi veya dini görüşle bağdaştırılabilecek içerikler değerlendirilmeye alınmaz.
  • Başvuruların, bu yarışma için üretilmiş olma zorunluluğu yoktur ancak eserin kişiye ait olması mecburidir. Başkasına ait olduğu belirlenen eserler yarışma dışı bırakılacaktır. Yarışmaya gönderilen eserin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır. Kalebodur, gönderilen eserin özgün bir çalışma olmaması durumunun anlaşılmasının ardından sorumluluk kabul etmeyecektir. Ödül kazanan çalışmanın özgün bir eser olmadığının anlaşılması halinde ise ödülün derhal iade edilmesi gerekecektir.

Teslim şartları:

  • Yarışmacının Instagram profilinin “açık” olması zorunludur.
  • Yarışmacıların başvuruları (eskizleri) kendi Instagram hesabından paylaşması beklenmektedir.
  • Başvurunun geçerli olabilmesi için yapılan paylaşımlarda Kalebodur’un Instagram hesabına mention ve #kalebodurlaeskiz hashtagi eklenmesi zorunludur.
  • Kalebodur’u mention etmeyen, özel hesaplardan veya yanlış/farklı hashtag ile yapılan başvurular değerlendirilmeye alın(a)mayacaktır.
  • Kalebodur’un Instagram hesabını takip etmeyen yarışmacılar, yukardaki şartları yerine getirmiş olsa bile yarışma dışı bırakılacaktır.
  • Tüm bunlara ek olarak, ön seçim listesine kalan kişilerden Öğrenci / Mezuniyet Belgesi (Katılımcı tarafından E-Devlet üzerinden elde edilebilir) talep edilecektir.

Takvim:

  • İlan Tarihi: 18 Haziran 2020
  • Son Başvuru Tarihi: 30 Temmuz 2020 (saat 23:59’a kadar)
  • Ön Seçim Sonuçlarının İlanı: 12 Ağustos 2020
  • Ödüllerin İlanı: 17 Ağustos 2020

Hibya Haber Ajansı