Bayer Genç Bilim Elçileri, İzmir’de Bilim Şenliği düzenledi

bayer-genc-bilim-elcileri-izmirde-bilim-senligi-duzenledi-07101904

Bayer Genç Bilim Elçileri, İzmir’de Bilim Şenliği düzenledi

Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle ilköğretim çağındaki çocukların bilime olan merakını canlı tutmak ve onları ileride bilim insanı olmaya yüreklendirmek amacıyla yürütülen Bayer Genç Bilim Elçileri projesinde bu yıl “Bilim Şenlikleri” ile aynı anda yüzlerce çocuk bilimin renkli dünyasını keşfetmeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara’da toplam 1158 çocuğun katılımıyla gerçekleşen Bilim Şenlikleri’nin bu seferki durağı İzmir oldu.

Bayer Genç Bilim Elçileri’nden oluşan yirmi iki kişilik gönüllü bir ekip, İzmir Kadifekale Zübeyde Hanım İlkokulu’nda gerçekleşen “Bilim Şenliği”nde yaklaşık dört yüz çocuk ile projede yer alan sekiz farklı deneyi uyguladı.“Sihirli Peçete, Görünmez Kuvvet, Kırmızı Lahana Kimyası” gibi çeşitli eğlenceli deneylerin yer aldığı şenlikte,çocuklar günlük hayatta kolaylıkla temin edilebilen malzemelerden oluşan deneyler ile bilimin hayatın her anında olduğunu gözlemleme fırsatı buldu.

Bugüne kadar Türkiye genelinde 40 bine yakın çocukla bir araya gelen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi, Bolu ve Gaziantep şehirlerinde düzenlenecek Bilim Şenlikleri’nde yedi yüze yakın çocukla buluşmayı hedefliyor.

Bayer Hakkında

Bayer, sağlık ve beslenme ile ilgili yaşam bilimleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. Ürün ve hizmetleri, insanlığa faydalı olabilmek ve giderek artan ve yaşlanmakta olan küresel nüfusun ortaya çıkardığı büyük zorlukların üstesinden gelmeyi desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Bayer Grup, aynı zamanda inovasyon ve büyümeyle değer yaratmayı ve kazanma gücünü artırmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan şirket, Bayer markası ile tüm dünyada güven, kalite ve güvenilirliğin timsali olmuştur. 2018 mali yılı itibarıyla 117 bine yakın çalışana ve 39,6 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 5,2 milyar Avro düzeyindedir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TOG Hakkında

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), kurulduğu Aralık 2002’den bu yana, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, Türkiye’nin 80 ilinde üniversitelerde 133 adet öğrenci kulübü, topluluğu veya grubu olarak bir araya gelerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. Gençler tüm projeleri, vakfın ilkeleri olan farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve girişimcilik ilkeleri çerçevesinde hayata geçiriyor. Vakıf tüm çalışmalarıyla çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmayı hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanından gençler 2018 yılında 61.066 kere TOG çalışmalarına katıldılar. 2.004 adet yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, bu projeler için yerel kaynağı da harekete geçirerek projelere yerel halkın katılımını da sağladılar. Geçtiğimiz yıl 2.885 akran eğitimi alan ve bu eğitimlerle güçlenen gençler 816.512 kişiye çok çeşitli alanlarda temas etti.

Kaynak: Artipr