Tasarımcı İpek Kay ile Dijital Hikayeler Atölyesi

tasarimci-ipek-kay-ile-dijital-hikayeler-atolyesi-17091909

Tasarımcı İpek Kay ile Dijital Hikayeler Atölyesi

İstanbul Modern’in İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Art Maker Lab Öğrenme Merkezi’nde çocuk ve gençler, sanat ve teknolojiyle buluşmaya devam ediyor. “Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmasının 21 Eylül’deki konuğu tasarımcı İpek Kay olacak.

Atölye çalışmasında çocuklar, fiziksel ve sanal ortam arasında bağ kurmayı amaçlayan, tasarımcının araştırmaları kapsamında geliştirdiği Monnom’u deneyimleyerek dijital resimler oluşturuyorlar. Koleksiyon sergisi “Şimdinin Peşinde”nin gezilmesiyle başlayan atölyede çocuklar, bu gezi sırasında sanat çalışmalarında onları en çok etkileyen imgeleri belirliyor. Bu imgeleri, farklı renk ve biçimlere sahip nesnelerle eşleştirerek Monnom yazılımına tanımladıktan sonra bu nesneleri kullanıp, eşleştirdikleri imgeleri ekrana çağırarak kompozisyonlar kuruyorlar. Atölye çocuklara nesne, imaj, beden ve mekân etkileşimiyle, teknoloji temelli bir sanat deneyimi sunuyor.

Etkinlik Tarihi; 21 Eylül 2019

7-8 yaş grubu Etkinlik Saati: 11.00-12.00

9-12 yaş grubu Etkinlik Saati: 14.00-16.00

Program 20 katılımcı ile sınırlı.

Ücretsiz atölyeler

“Robotlar Sanat Yapar mı?” ve “Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri” adlı iki farklı eğitim etkinliğini içeren Art Maker Lab Öğrenme Merkezi programı, pazartesi günleri hariç, hafta içi her gün okul grupları ve hafta sonları bireysel katılımcılar için ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. 7-15 yaş arası çocukların katılabileceği Art Maker Lab, müzede özel donanımlara sahip bir mekânda gerçekleştiriliyor. Katılmak için rezervasyon yaptırmak yeterli.

Kaynak:istanbulmodern