Netanyahu: İran’ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceğiz

Netanyahu: İran’ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceğiz

Vakıf Katılım

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasına yönelik mutabakat ve İran’ın nükleer programına ilişkin yürütülecek müzakereler hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Netanyahu, görüşmede Trump’a İsrail’in güvenliğine verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiğini belirterek, ABD ile İsrail arasındaki stratejik ortaklığın güçlendiğini ifade etti. Açıklamaya göre taraflar, İran ile yapılacak olası nihai anlaşmanın nükleer tehdidi tamamen ortadan kaldırması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Netanyahu, İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerinin sökülmesi ve zenginleştirilmiş nükleer materyalin ülke dışına çıkarılmasının gerekli olduğunu savundu. Trump’ın ayrıca İsrail’in Lübnan dahil tüm cephelerde kendisini savunma hakkını desteklediğini belirtti.

Açıklamasında İran’ın nükleer silaha sahip olmaması gerektiğini vurgulayan Netanyahu, “Benim politikam da Başkan Trump’ın politikası gibi değişmedi; İran nükleer silaha sahip olmayacak” ifadelerini kullandı.

  Hibya Haber Ajansı