Üretilen ilk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildi

SÜMEYYE YALÇIN- 03.04.2023- HİBYA- Yerli elektrikli otomobil markası Togg, ürettiği ilk otomobilini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen teslim töreni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etti.

Üretilen ilk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildi

Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bu projeye iftira derecesine varan ithamlarda bulunuldu. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir.
Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum.

Milletimizin göz bebeği olan Togg’u da milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg.
Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden Togg hayırlı olsun. İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz.  Togg, ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Daha fikir aşamasındayken başlayan ve devam eden haksız eleştiriler yöneltildi. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

“Bu devrim otomobili meselesi bu tür kargaşalara vesile oldu biliyorsunuz. Bu devrim otomobilinden sonra bize de devrin otomobili hamdolsun üretmek nasip oldu. Şimdi sadece Türkiye’nin yollarında değil, dünya yollarında da devrin otomobili Togg’umuzu izleyeceğiz. Takip edeceğiz. Sürat ise sürat konfor ise konfor ne arasanız bulunur. 
İçindeki tuşlara bastığınız zaman hepsini o arada buluyorsunuz dinliyorsunuz. Kırmızı bana ait değil, hanımefendiye ait. Bizimki de burada makam aracı olarak inşallah kullanacağız. 177 bin  başvuru oldu. Talibi çok. Kamu bankalarının bu noktada kredi yastıkları müsaittir. Rahatlıkla yapabilirler. Konutlarda nasıl yapıyorsan otomobilde de yapmak mümkündür. Togg’a uygun kredi mümkün olabilir.”

Hibya Haber Ajansı