İşletmeniz Aksigorta ile Siber Risklere Karşı Koruma Altına Alınıyor

İşletmeniz Aksigorta ile Siber Risklere Karşı Koruma Altına Alınıyor

İşletmeniz Aksigorta ile Siber Risklere Karşı
Koruma Altına Alınıyor

Türkiye'nin öncüsü ve koruması sigorta şirketi Aksigorta, yeni ürünü “Siber Koruma Sigortası” ile veri güvenliği ve kişisel bilgilerin korunması kanunu açar. Siber Koruma Sigortası'nda bağlantıyı siber şantajdan, medyada dağıttıktan sonra, siber suça kadar ayarlamak teminatlar sunuluyor.

 

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz , teknoloji alanlarının bulunduğu alanda yönetmeliğimizde risktacılıkta yeni risklerin ortaya çıkmasıyla dikkat çekerek “Siber olayların kurumlara oluşturduğu bölgede ilerliyor. 2018 yılında dünyadaki siber suçların 2014 yılında meydana gelen siber suçların 2 katına çıktığını gözlemledik. 2021 yılında siber suçlar sonucu oluşacak zararların 6 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor. Bu rakamlar da ki ki, sigorta şirketleri buna göre bakış açısı açımızı ürün ve hizmetlerimizin içeriğinden daha çok müşterinin orada ve hayatlarının içindeki izlerine çevirmemiz vardır. Siber Koruma Sigortası'nı da bu anlayışı geliştirdik ”dedi. Fahri Altıngöz,  söyledi:

 

“Aksigorta olarak odağımızda yeni nesil sigortacılık, her şey müşteriden başlıyor. Bunun için uzun soluklu bir araştırma dönemi geçirdik, etrafımızı dinledik, sektör analiz ettik. Artık uzak zorlamak için de daha önce incelemek istiyoruz. İleride hareketle odada duran, çözüm odaklı olan bir sigorta şirketi olmak, sigortatacılığın sınırlarını zorlamak istiyoruz. Bambaşka için bir sigortatacılık anlayışından yola çıkarak hareket etmek. ”

 

Siber Koruma Sigortası’nın geniş kapsamlı teminat seçenekleri ile sigortalının banka hesaplarından, yasa dışı elektronik aktarım yapılmasına ya da sigortalının bilgisayar sistemlerindeki verilerinin yasa dışı olarak değiştirilmesinden, bilgisayar sistemlerine zarar verme tehdidi ile yapılan fidye taleplerine kadar birçok riske karşı işletmeler güvence altına alınıyor.

Aynı zamanda işletmelerin web sitesi veya sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilebilecek karalama, telif hakkı, unvan, slogan, ticari isim veya marka ihlali ya da gizlilik haklarının ihlali neticesinde sigortalıya yansıyabilecek tazminat talepleri ve savunma masrafları için güvence sunuluyor. Siber Koruma Sigortası’nın hem sigortalının uğrayabileceği zararlara karşı hem de 3. şahıslardan gelebilecek tazminat taleplerine karşı koruma sağlaması da dikkat çekiyor.

Kaynak desiBel Ajans