Afyonkarahisar'da gıda denetimlerine hız verildi

AFYONKARAHİSAR - 03.04.2023 - HİBYA - Afyonkarahisar  İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı il ve ilçelerde bulunan gıda kontrol görevlilerince ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimi gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'da gıda denetimlerine hız verildi

Afyonkarahisar  İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı il ve ilçelerde bulunan gıda kontrol görevlilerince ramazan ayı dolayısıyla gıda hareketliliğinin artışı dikkate alınarak gıda denetimlerine hız verildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü İbrahim Acar şunları kaydetti:

“5996 sayılı kanun kapsamında güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla, bakanlığımız talimatları doğrultusunda Ramazan ayı boyunca, özellikle tüketimi artan ekmek, tatlı, unlu mamüller, şekerli mamüller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri sektörlerinde İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından resmi kontroller hız kesmeden devam ediyor. İş yerlerinin niteliği ve gıda maddelerinin uygunluğu konusunda denetimlerini titizlikle sürdüren gıda kontrol görevlileri üretimde kullanılan hammaddeler dahil üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı şekilde incelemektedir. Şu ana kadar yapılan denetimlerde önemli bir sorun ile karşılaşılmamış olması üreticilerin konuya verdiği önemin aynı zamanda İlimizde gıda güvenilirliğinin iyi bir noktaya gittiğinin göstergesidir.
Sıkılaştırılmış denetimler ramazan ayı boyunca hız kesmeden  devam ettirilecek olup vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi için her türlü çaba gösterilmeye edilecektir. Tüketicilerin herhangi bir olumsuzlukta karşılaşmalı durumdan ALO 174 GIDA hattını aramaları yeterlidir." 


Hibya Haber Ajansı