Servcorp ofisleri saat başı dezenfekte ediliyor

servcorp-ofisleri-saat-basi-dezenfekte-ediliyor-17032011

Servcorp ofisleri saat başı dezenfekte ediliyor

COVID 19’un karton, metal, plastik gibi nesnelerde uzun süre hayatta kalabilmesi temasla bulaşıcılık riskini beraberinde getiriyor. Dünyaca ünlü şirketlere ev sahipliği yapan, hazır ofis fikrinin mucidi Servcorp, COVID 19’a karşı olağanüstü önlemler aldı. Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül özellikle çok temas edilen nesneleri saat başı dezenfekte ettiklerini belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü’nün virüs ile mücadelede önerdiği dezenfektanlarla saat başı en çok temas edilen nesneleri temizliyoruz. Ofislerimiz sürekli havalandırılarak durağan havanın dağıtılmasını amaçlıyoruz. El dezenfektanlarımız her yerde ve herkesi kullanmaları için teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı

.

Dünya hızla yayılan COVID 19 virüsü ile çalkalanıyor. Virüsün yayılmasını yavaşlatmak için olağanüstü önlemler alınsa da Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı 2,5 ila 4 kişi arasında değişen yayılma hızı COVID 19’u pandemi yaratacak kadar tehlikeli kılıyor.

Ülkemizde de görülen COVID 19 nedeniyle eğitime ara verilmesi kararı alınırken, kamuya açık toplantılar, konferanslar, spor müsabakaları tüm kalabalık etkinlikler iptal ediliyor. Princeton Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre karton ve tahta gibi organik yüzeylerde 24 saat, çelik, plastik gibi inorganik yüzeylerde 3 güne kadar hayatta kalabilen COVID 19 virüsü çoğunlukla temasla bulaşıyor.

 

‘En çok temas edilen nesneleri saat başı dezenfekte ediyoruz’

Çalışma ortamlarını etkileyen virüse karşı ileri önlemler aldıklarını vurgulayan Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “DSÖ önergelerine göre temasla bulaştığını bildiğimiz virüse karşı önlem olarak ofislerimizde en çok temas edilen nesneleri saat başı dezenfekte ediyoruz. Dezenfektasyon için yine DSÖ’nün önerdiği alkol tabanlı ürünleri kullanıyoruz. Virüsün havada kaldığı süreyi minimuma indirgemek adına ofislerimizi sürekli havalandırıyoruz. Hava sirkülasyonunu havalandırma üniteleriyle sağlıyoruz. Ayrıca herkese yetecek kadar el dezenfektanını ofislerimizin her yerine yerleştirdik. Herkesi ellerini dezenfekte etmeye teşvik ediyoruz. DSÖ’nün ve Sağlık Bakanlığı’mızın yayınladığı virüsten korunma kitapçıkları da bilgilendirme için ofislerimizde bulunuyor” ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı