Vertiv, 720 Milyon Dolarlık Uzaktan BTYönetim Cihazları Pazarında Küresel Lider Oldu

vertiv-720-milyon-dolarlik-uzaktan-btyonetim-cihazlari--pazarinda-kuresel-lider-oldu-09101910

Vertiv, 720 Milyon Dolarlık Uzaktan BTYönetim Cihazları

Pazarında Küresel Lider Oldu

İstanbul, Türkiye [01 Ekim 2019] – Vertiv, pazar araştırma şirketi IHS Markit’in KVM Anahtarlarve Seri Konsollar için 2019 Raporu’nda (buradanulaşabilirsiniz)2018’in uzaktan BTyönetim cihaz üreticileri arasında gelire göre birinci sıraya yerleşti. Klavye,video ve fare (KVM) anahtarları ve seri konsollar pazarı 2018 yılında küreselolarak 723,5 milyon dolar büyüklüğe ulaşırken, pazarın 2019’da yüzde 5’tenfazla büyümesi bekleniyor.

IHS Markit raporu, küresel BT harcamalarının 2018 yılındayüzde 6’nın üzerinde büyüdüğünü ortaya koyarken, uzaktan BT yönetim cihazlarıpazarının da 2019-2022 yılları için olumlu bir görünüm sergileyerek istikralıbüyüme sinyali verdiğini gösterdi. IHS Markit’e göre toplam BT harcamasındakibüyüme kadar önemli olan bir diğer önemli faktör de, veri merkezikapasitesindeki genişlemede önemli rol oynayan dijital dönüşüm oldu. Raporda,KVM’ye geçişin nispeten düşük kabul edildiği gelişmekte olan pazarlardakibüyümenin de gelecekteki değişim için önem taşıdığının altı çizildi.

IHSMarkit İmalat Teknolojisi Uzman Analisti Alastair Smith, 2019’un başındakidüşük küresel BT harcamaları için “2019’un başında rüzgâra karşı hareketetmemize karşın, 2023 yılına kadarki BT harcama tahminlerinin yüksekliği KVMpazarı için de önemli bir itici güç olacaktır. Vertiv, pazar lideri olarak çoksayıda uygulamayı destekleyen geniş bir KVM ürün portföyüne sahip” şeklindekonuştu.

Vertiv, büyümekte olan yerleşik kanal iş ortakları ağındakimüşterilerine aralarında Avocent® uzaktan BT yönetim cihazlarının dabulunduğu geniş bir ürün portföyü ile hizmet veriyor. IHS Markit raporu, uzaktanBT yönetim pazarında, özellikle endüstriyel PC’ler alanındaki sınır bilişimçözümlerinde büyümeyi göz önüne seriyor. Zorlu şartlar ve uygulamalar için özelolarak güçlendirilmiş endüstriyel PC’ler, 2017 yılında 3,5 milyar dolarlık birpazara hitap ediyordu ve IHS Markit’in tahminlerine göre, 2022 yılında bu pazaryüzde 4,1 yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ile 4,3 milyar dolar büyüklüğeulaşacak.

Vertiv BT Sistemleri Genel Müdürü ve Başkan YardımcısıPatrick Quirk, konu hakkında “KVM teknolojilerindeki geniş ürün portföyümüzündistribütör ve satış noktalarımız üzerinden kolayca erişilebilir oluşu, pazarliderliğimizin arkasındaki kilit unsurdur. Vertiv, kendini bu alanda liderliğeadamış bir şirket olup, sınıfının en iyisi çözümler için araştırma ve geliştirmeyegeniş kaynak ayırmayı sürdürecektir” dedi.

Vertiv’in Avocent markası için Küresel Satıştan SorumluBaşkan Yardımcısı olan Andy Baker ise şöyle konuştu: “Olumlu büyümenin tadınıçıkartan bir sektörün pazar lideri olmak, hem Vertiv hem de kanal ortaklarımıziçin harika bir haber. Vertiv, pazarın en iyisi olan ürün ve hizmetleriylebilinen bir şirket ama aslında iş ortaklarına son müşterilerinin taleplerinikarşılayacak her konuda yardımcı olmak için kapsamlı bir program dahazırladık.”

Bu yılın başında, Vertivkapsamlı Vertiv Partner Programı’nı (VPP)duyurmuştu. Programda üç ana başlık yer alıyordu: Yenibir teşvik planı, yenilenen partner portalı ve şirketin EMEA’daki kanal satışnoktaları ve distribütörlere olan bağlılığını gösteren zengin bir portföy. VPP,sınır bilişim, dijitalizasyon ve veri merkezi ile BT dünyasındaki diğer yıkıcıeğilimler için iş ortaklarından oluşan ekosistemini büyüterek müşterilerinartan taleplerini karşılamak için Vertiv’in ana stratejisinin bir parçasıolarak hizmete girdi.

Vertiv’inizleme ve yönetim cihazportföyünde endüstriyel PC uygulamaları için tasarlanan Avocent® HMX 6000 High Performance KVM Systems ile veri merkezi uygulamaları için tasarlanan Avocent® MergePoint Unity™ Digital KVM Switches ürünleri de yer alıyor.

Vertiv Hakkında

Vertiv donanım,yazılım, iş analitiği ve devamlı servisleri bir arada sunarak müşterilerininkritik öneme sahip uygulamalarının kesintisiz çalışmasını, en iyi performansısunmasını ve ihtiyaca uygun şekilde büyümesini garanti altına alıyor. Vertivveri merkezlerinin, haberleşme ağlarının, ticari ve endüstriyel tesislerinbugün karşılaştığı en önemli zorlukları çözerken güç kaynağı, soğutma ve ITaltyapı çözüm ve servisleriyle buluttan uç nokta aygıtlarına kadar kapsamlı birportföy sunuyor. Merkezi ABD'nin Ohio eyaletinde, Columbus'ta bulunan Vertiv'in20 bine yakın çalışanı bulunuyor ve şirket 130'dan fazla ülkede iş yapıyor.Vertiv hakkında daha fazla bilgi, en güncel haberler ve içerikler içinVertiv.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:Selin Oran