5 milyon araç sahibi LPG ekonomisini yaşıyor

Devran döndü: Dizelden kaçış başladı!

5 milyon araç sahibi LPG ekonomisini yaşıyor

Mazot fiyatının benzin ile yarışması hatta zaman zaman geçmesi, “Dizel otomobiller yolun sonuna geldi” ile birlikte beraberinde getirdi. Daha önceki mazot fiyatının benzini daha düşük olması gereken dizel araçlardan kaçış başladı. LPG'li araçların kapalı otoparklara erişimi için de çalışmalara başlanması, aracını yenilemeyi planlayanları LPG alternatifine yöneltiyor. Dizel araçlar ilk satın almadaki fiyat farkını ortalama 250.000 kilometrede amorti alabilirken, LPG'li araçlar klima maliyetini yaklaşık 20.000 kilometrede çıkararak kullanılabilir hızlı bir şekilde kâra geçiriyor.

Dizayn teknolojisi, binek otomobillerinde görevini tamamlarken yavaş yavaş sahneden çekilmeye hazırlanmıştır. Uzun dönemli kullanımda ekonomik olma avantajı kullanım gerekliliği ile tercih edilen dizel motorlar, akaryakıt fiyatlarının eşitlenmesi neticesinde toplam sahip olma potansiyeline sahip olanlardan alınabilir, akılcı tercih olmaktan uzaklaştılar. Dizel motorlu binek otomobillerin gerekliliği sıfır km gerekse ikinci el piyasasında satışlarının azalacağı öngörülüyor. Dizel araç için ayrılan bütçeeyi daha yüksek donanıma sahip olan benzinli bir araç sahibi ve LPG dönüşümü yaptırmak için çok daha avantajlı bir tercih haline geldi.

LPG'li olanları tercih ediyorlar. Yenile Dünyanın lider alternatif yakit sistemleri Üreticisi  BRC'nin Türkiye 2A Mühendislik CEO'su Kadir Örücü Distribütörü, dizel ve benzin fiyatlarının kapatılması, LPG lehine değiştirdiğine dikkat çekildi, “Akaryakıt giderinin aile ekonomisi ortada bir yer tutucusu günümüzün gerekliliği ilk alım alma, gerekse periyodik bakım masrafları çok yüksek olan ve dizel otomobilin kimsenin tercih edilmemiş olması gerekiyor. Otomobiliniz 15 bin km, isterse 45 bin km ya da daha fazla yol yapsın, LPG'li araç, dizel araca burada çok daha ekonomik. Mazotun litre fiyatı benzini yakaladı, hatta bir ara geçti. Hesap ortada. Bu noktadan sonra ekonomi arayanlar için en akıllı çözüm LPG kullanmaktır. BRC'li bir araç 20.000 Km. Üstelik LPG dönüşümünü bedavaya getiren kampanyalarımızla araçlar,

5 milyon araç sahibi LPG ekonomisini yaşıyor

Türkiye yollarında yaklaşık 5 milyon LPG araç yakıt ekonomisinin rahatlığını yaşıyor. Pompa fiyatı benzinin yaklaşık yarısı düzeyinde bulunan LPG, araç sahiplerine ortalama yüzde 40 tasarruf ediyor.

BRC'yi tercih ediyor

Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Volkswagen, Peugeot, Chevrolet, Citroen, Ford, Fiat, Honda, Kia, Mitsubishi, Subaru, Suzuki, Daihatsu gibi birçok otomobil firması fabrika çıkışlı BRC LPG sistemleri ile sistemler modelleri üretiyor.

BrandistanbulPR